Crémant d´Alsace ,,Brut" 2018 (MAGNUM 150cl)

výrobce:Domaine Joseph Scharsch
katalogové číslo:
EAN:
dostupnost: Skladem
cena bez DPH:752 Kč

910 Kč

Název vína: Crémant d´Alsace ,,Brut"

Ročník: 2018

Typ vína: bílé šumivé, suché 

Region: Alsasko 

Certifikace: ECOCERT FR-BIO-01, DEMETER

Odrůdy: 40% Pinot Blanc, 40% Auxerrois, 10 % Pinot Noir a 10 % Riesling

Obsah alkoholu: 12,5%

Charakteristika vína: Tento Crémant je výsledkem výběru a jemného spojení 4 odrůd révy z našeho regionu: Převažující Pinot Blanc a Auxerrois, spojené s Pinot Noir a malým podílem Rieslingu, což tomuto vínu dodává pozoruhodnou typičnost. Velký úspěch pro vinařství Joseph Scharsch, který se začíná vyrábět v roce 1983.

Vyznačuje se jemností svých bublinek. Aroma čerstvého ovoce v kombinaci s půvabnou kulatostí z něj činí velmi snadno pitelné víno. Díky svému objemu 1,5l tento Crémant vyzrával na svých kalech 18 měsíců. Skvělé víno pro neobyčejné události. 

Optimální horizont spotřeby: 2024-2028

Teplota pro servis:  8-10°C

Objem lahve: 1,5l

Výrobce: Domaine Joseph Scharsch (Nicolas Scharsch, Wolxheim 67120)

Číslo šarže: LCR1

obsahuje siřičitany

 

O vinařství: Domaine Joseph Scharsch se nachází v alsaské vesnici Wolxheim (20km jihozápadně od Štrasburku). Jedná se o 12ti hektarové biodynamické vinařství rodinného charakteru. Historie tohoto vinařství sahá až do roku 1755. Od této doby se zde vystřídalo již 8 generací. Rozmanitost 9ti tradičních alsaských odrůd a mnoha různých pozemků, na kterých se réva pro tato vína pěstuje je velmi pestrá a vyrábí se z ní velice charakterní vína. Od roku 2009 se zde vinohrady obdělávají pouze organicky, následně od roku 2021 biodynamicky. Při výrově vín jsou zásahy redukovány na naprosté minimum. Vinifikace se provádějí v duchu kontinuity s pěstováním vinné révy, aby odhalily to nejlepší z každého pozemku v samotném víně. Fermentace se provádějí za použití přírodních kvasinek přítomných na hroznech bez přidání komerčních kvasinek. Jsou tedy pomalejší, méně bouřlivé a upřednostňují komplexnost vůní. Je to také jeden z klíčů k tomu, aby každý ročník získal svou vlastní identitu.
Vína pak zrají a až do příštího jara se živí kaly. Toto období zrání umožní vínu „růst“, jeho různé složky se smísí, aby se pak mohlo v průběhu času dobře vyvíjet. Tento celek spojuje tradice a modernost. Tato vína mají za cíl odrážet veškeré bohatství svého terroir, spojující čistotu a harmonii.

   

https://www.biovins.cz/