výrobce: | Domaine Badoz |
katalogové číslo: | |
EAN: | |
dostupnost: | Skladem |
cena bez DPH: | 1 116 Kč |
1 350 Kč |
Název vína: Cuvée Edouard
Typ vína: bílé suché
Ročník: 2022
Region: Jura, Côtes du Jura
Certifikace: FR-BIO-01
Odrůdy: Savagnin
Obsah alkoholu: 13,5%
Charakteristika vína: Edouard je vlajkovou lodí vinařství. Hrozny pro toto víno pocházejí z nejstarších pozemků odrůdy Savagnin na terroir „Les Grands Roussots“. Zrání ,,s doléváním" probíhá v dubových sudech po dobu 14 měsíců, speciálně vyrobených pro vinařství.
Jemná, dlouhotrvající aromatická intenzita, s grilovanými tóny, bílým dužnatým ovocem, kořením a citrusovými plody. Lehká minerální tříslovina, tlumená jemnou kresbou dřeva. Perfektně strukturované, harmonické patro a nádherný závěr s velkou noblesou síly. Velké víno s velkým potenciálem zrání.
Optimální horizont spotřeby: 2024-2038
Teplota pro servis: 12°C
Objem lahve: 0,75l
Výrobce: Benoit Badoz, Propriétaire-Récoltant á F 39800, Poligny
Číslo šarže: LED22
obsahuje siřičitany
O vinařství: Domaine Badoz se nachází v Poligny, v srdci vinařské malebné Jury. Benoit Badoz je již 10. generací vinařů, kteří si předávají svou tradici od roku 1659. Tento krásný region zvaný "Le Revermont" nabízí kopcovitou geografii, vznikají zde krásná vína se silnou osobitostí.
Domaine Badoz je především příběhem vášně, kterou si předávali její předkové po staletí. Poté, co strávil Benoit dětství na půdě svých předků, přirozeně přešel do tohoto oboru. Po studiu na Lycée Viticole de Beaune, následovala pracovní stáž na vinařstvích v nejlepších panstvích, Carillon v Puligny-Montrachet nebo Petrus v Pomerolu. Po svém návratu převzal v roce 2003 otěže rodinného majetku.
Vinohrady se nachází na terroiru „Roussots“ a „Grands Roussots“, jeho podloží tvoří modré, šedé a červené jíly z Liasu, triasové opuky a vápencové sutě. Vinařství má několik svých sklepů z přírodního kamene, které jsou v suterénu a umožnují zrání různých vín jako je legendární Vin Jaune nebo Vin de Paille. Od ročníku 2019 má většina vinohradů certifikaci BIO.