výrobce: | Famille Chasselay |
katalogové číslo: | |
EAN: | |
dostupnost: | Skladem |
cena bez DPH: | 438 Kč |
530 Kč |
Název vína: Beaujolais Is Not Dead - Famille Chasselay
Typ vína: červené suché
Ročník: 2023
Region: Beaujolais (Montferrat - Pierres Dorées)
Certifikace: ECOCERT FR-BIO-01
Odrůdy: Gamay
Obsah alkoholu: 12,5%
Charakteristika vína: Beaujolais Is Not Dead se poprvé vyrobilo v roce 2016 na popud názorů lidí, kteří tvrdí, že vinaři z Beaujolais jsou staromódní. Myslím, že toto víno je dokonalý argument, že tomu tak není. Podloží je tvořeno z jílu a vápence. Průměrné stáří keřů je 45let. Karbonická macerace a kvašení probíhá 15dní v betonových tancích, při teplotě 17°C. Následně zraje ve velkých dřevěných kádích. Nefiltrováno. S mírným přídavkem síry při lahvování. Velmi lehké, jednoduché, lahodné a velmi dobře pitelné víno plné šťavnatého ovoce.
Optimální horizont spotřeby: 2025-2028
Teplota pro servis: 12°C
Objem lahve: 0,75l
Výrobce: SARL Famille Chasselay, 157 Chemin de la Roche, FR 69380 Chatillon
Číslo šarže: BIND23PAD
obsahuje siřičitany
O vinařství: Domaine Chasselay hospodaří na 15-ti hektarech vinic v obcích Châtillon d'Azergues, Côte de Brouilly, Brouilly, Fleurie, Morgon a Moulin-à-Vent. Historie tohoto vinařství sahá až do roku 1464. Jean-Gilles a Christiane Chasselayovi jsou vinaři od roku 1981. Po studiu vinařství, enologie a obchodu s vínem se Claire a Fabien v roce 2007 připojili ke svým rodičům a společně pokračují ve velké tradici, kterou vinařství má.
Práce na vinicích a ve sklepě je založena na ohleduplnosti k životnímu prostředí, vnitřní kvalitě hroznů a zvýraznění chuťového charakteru vín. Ošetřují se zde vinice bez syntetických pesticidů a vyrábí vína v souladu s postupy ekologického zemědělství. Ve vinohradě se používají přípravky pouze na bázi mědi, síry, bylinných čajů (kopřiva, přeslička, kostival atd.) a éterických olejů. Pokud se podíváte na vinice Domaine Chasselay, všimnete si přítomnosti živých plotů a květinových pásů. To je způsob, kterým podporují biologickou rozmanitost, předcházejí erozi a podporují přirozené predátory. Zvláštní pozornost věnují také lunárnímu kalendáři, ročním obdobím a počasí, podle kterých obdělávají svojí půdu a pracují s víny.
Všechny hrozny jsou vinifikovány bez siřičitanů. U některých vín je přidána minimální dávka síry při stáčení vín, aby se optimalizovalo jejich uchování ve sklepě zákazníků.