výrobce: | Famille Chasselay |
katalogové číslo: | |
EAN: | |
dostupnost: | Skladem |
cena bez DPH: | 632 Kč |
765 Kč |
Název vína: Morgon ,,Corcelette" - Famille Chasselay
Typ vína: červené suché
Ročník: 2021
Region: Beaujolais - Cru Morgon ,,Corcelette"
Odrůdy: Gamay
Obsah alkoholu: 13%
Charakteristika vína: Morgon ,,Corcelette" je jedno z 10-ti věhlasných Cru Beaujolais. Podle mého názoru je Morgon ,,Corcelette" nejlepším z Cru Beaujolais od Famille Chasselay. Tato parcela se nachází ve vyšších polohách apelace Morgon. Těží z chladnějších let, což jí dodává jemnost a dlouhou dochuť. Podloží tvoří kamenité naplaveniny s drobnými oblázky. Stáří vinohradů je v průměru 70let. Víno zraje ve starších dubových sudech. Vhodné i ke kratšímu (5-10let) zrání.
Optimální horizont spotřeby: 2025-2030
Teplota pro servis: 12°C
Objem lahve: 0,75l
Výrobce: SARL Famille Chasselay, 157 Chemin de la Roche, FR 69380 Chatillon
Číslo šarže: MOR21LAB
obsahuje siřičitany
O vinařství: Domaine Chasselay hospodaří na 15-ti hektarech vinic v obcích Châtillon d'Azergues, Côte de Brouilly, Brouilly, Fleurie, Morgon a Moulin-à-Vent. Historie tohoto vinařství sahá až do roku 1464. Jean-Gilles a Christiane Chasselayovi jsou vinaři od roku 1981. Po studiu vinařství, enologie a obchodu s vínem se Claire a Fabien v roce 2007 připojili ke svým rodičům a společně pokračují ve velké tradici, kterou vinařství má.
Práce na vinicích a ve sklepě je založena na ohleduplnosti k životnímu prostředí, vnitřní kvalitě hroznů a zvýraznění chuťového charakteru vín. Ošetřují se zde vinice bez syntetických pesticidů a vyrábí vína v souladu s postupy ekologického zemědělství. Ve vinohradě se používají přípravky pouze na bázi mědi, síry, bylinných čajů (kopřiva, přeslička, kostival atd.) a éterických olejů. Pokud se podíváte na vinice Domaine Chasselay, všimnete si přítomnosti živých plotů a květinových pásů. To je způsob, kterým podporují biologickou rozmanitost, předcházejí erozi a podporují přirozené predátory. Zvláštní pozornost věnují také lunárnímu kalendáři, ročním obdobím a počasí, podle kterých obdělávají svojí půdu a pracují s víny.
Všechny hrozny jsou vinifikovány bez siřičitanů. U některých vín je přidána minimální dávka síry při stáčení vín, aby se optimalizovalo jejich uchování ve sklepě zákazníků.