výrobce: | Famille Chasselay |
katalogové číslo: | |
EAN: | |
dostupnost: | Skladem |
cena bez DPH: | 769 Kč |
930 Kč |
Název vína: Bourgogne Pinot Noir - Famille Chasselay
Typ vína: červené suché
Ročník: 2022
Region: Beaujolais - Pierres Dorées
Odrůdy: Pinot Noir
Obsah alkoholu: %
Charakteristika vína: S úctou k historickému spojení Beaujolais s Burgundska rodina Chasselay obhospodařuje parcelu (0,35ha) Pinot Noir na jílovito-vápencových půdách, která byla vysazená v roce 2006. Kombinace burgundské odrůdy a terroiru Beaujolais des Pierres Dorees dodává tomuto vínu veškerou jeho autenticitu. Karbonická macerace a kvašení probíhá ve velkých dřevěných tancích a následně zraje ve starších dubových sudech po dobu 12ti měsíců. Nefiltrováno a nesířeno. Živé a velmi zábavné víno!
Optimální horizont spotřeby: 2025-2030
Teplota pro servis: 14°C
Objem lahve: 0,75l
Výrobce: SARL Famille Chasselay, 157 Chemin de la Roche, FR 69380 Chatillon
Číslo šarže: BG22PAB
bez přidaných siřičitanů
O vinařství: Domaine Chasselay hospodaří na 15-ti hektarech vinic v obcích Châtillon d'Azergues, Côte de Brouilly, Brouilly, Fleurie, Morgon a Moulin-à-Vent. Historie tohoto vinařství sahá až do roku 1464. Jean-Gilles a Christiane Chasselayovi jsou vinaři od roku 1981. Po studiu vinařství, enologie a obchodu s vínem se Claire a Fabien v roce 2007 připojili ke svým rodičům a společně pokračují ve velké tradici, kterou vinařství má.
Práce na vinicích a ve sklepě je založena na ohleduplnosti k životnímu prostředí, vnitřní kvalitě hroznů a zvýraznění chuťového charakteru vín. Ošetřují se zde vinice bez syntetických pesticidů a vyrábí vína v souladu s postupy ekologického zemědělství. Ve vinohradě se používají přípravky pouze na bázi mědi, síry, bylinných čajů (kopřiva, přeslička, kostival atd.) a éterických olejů. Pokud se podíváte na vinice Domaine Chasselay, všimnete si přítomnosti živých plotů a květinových pásů. To je způsob, kterým podporují biologickou rozmanitost, předcházejí erozi a podporují přirozené predátory. Zvláštní pozornost věnují také lunárnímu kalendáři, ročním obdobím a počasí, podle kterých obdělávají svojí půdu a pracují s víny.
Všechny hrozny jsou vinifikovány bez siřičitanů. U některých vín je přidána minimální dávka síry při stáčení vín, aby se optimalizovalo jejich uchování ve sklepě zákazníků.