výrobce: | Famille Chasselay |
katalogové číslo: | |
EAN: | |
dostupnost: | Skladem |
cena bez DPH: | 653 Kč |
790 Kč |
Název vína: Crémant de Bourgogne ,,Lune" - Brut Nature - Famille Chasselay
Typ vína: šumivé, bílé suché
Ročník: 2019
Region: Beaujolais
Certifikace: ECOCERT FR-BIO-01
Odrůdy: Chardonnay
Obsah alkoholu: 13%
Charakteristika vína: Jedná se o výběrový crémant vyrobený ze 100% Chardonnay. Velmi nízký výnos okolo 20hl/ha, stáří keřů činí 30 let, podloží je tvořeno z jílu a vápence. Jablečno-mléčná fermentace, zrání 12 měsíců v dubových sudech a následně, před odstřelením kalů dalších 51 měsíců v lahvi. Bez dosage, brut nature. Jemné a pravidelné perlení, zlatavá barva a vyzrálá, elegantní chuť.
Optimální horizont spotřeby: 2025-2028
Teplota pro servis: 8-10°C
Objem lahve: 0,75l
Výrobce: SARL Famille Chasselay, 157 Chemin de la Roche, FR 69380 Chatillon
Číslo šarže: CRE19PAB
obsahuje siřičitany
O vinařství: Domaine Chasselay hospodaří na 15-ti hektarech vinic v obcích Châtillon d'Azergues, Côte de Brouilly, Brouilly, Fleurie, Morgon a Moulin-à-Vent. Historie tohoto vinařství sahá až do roku 1464. Jean-Gilles a Christiane Chasselayovi jsou vinaři od roku 1981. Po studiu vinařství, enologie a obchodu s vínem se Claire a Fabien v roce 2007 připojili ke svým rodičům a společně pokračují ve velké tradici, kterou vinařství má.
Práce na vinicích a ve sklepě je založena na ohleduplnosti k životnímu prostředí, vnitřní kvalitě hroznů a zvýraznění chuťového charakteru vín. Ošetřují se zde vinice bez syntetických pesticidů a vyrábí vína v souladu s postupy ekologického zemědělství. Ve vinohradě se používají přípravky pouze na bázi mědi, síry, bylinných čajů (kopřiva, přeslička, kostival atd.) a éterických olejů. Pokud se podíváte na vinice Domaine Chasselay, všimnete si přítomnosti živých plotů a květinových pásů. To je způsob, kterým podporují biologickou rozmanitost, předcházejí erozi a podporují přirozené predátory. Zvláštní pozornost věnují také lunárnímu kalendáři, ročním obdobím a počasí, podle kterých obdělávají svojí půdu a pracují s víny.
Všechny hrozny jsou vinifikovány bez siřičitanů. U některých vín je přidána minimální dávka síry při stáčení vín, aby se optimalizovalo jejich uchování ve sklepě zákazníků.